Nume:
Asociatia Judeteana de Atletism Brasov
E-mail:
contact@ajabrasov.ro
Telefon:
0735.852.040
Adresa:
Municipiul Brasov, B-dul Garii, Nr. 4, Sc. C, Ap. 3, Judetul Brasov, Cod postal 507075

Asociatia Judeteana de Atletism Brasov
Asociatii sportive - cluburi sportive

ASOCIATII SPORTIVE SI CLUBURI SPORTIVE DIN ROMANIA.

Detalii

Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov este o structură sportivă profesională, reprezentantă a Federaţiei Române de Atletism (FRA) în judeţ, care este formată din cluburile și asociațiile sportive cu profil de atletism.

AJA Brașov a fost înființată conform Legii 69/ 2000 - Legea Educației Fizice și Sportului (Capitolul IV - Asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport, Articolul 34):

(1) Asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport sunt persoane juridice de drept privat, având drept scop organizarea activității în ramura de sport respectivă la nivelul județului sau al municipiului București, cu respectarea statutelor și regulamentelor federațiilor sportive naționale.
 
(4) Asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport sunt constituite din secțiile asociațiilor și cluburilor sportive cuprinse în sistemul competițional județean, afiliate și recunoscute de acestea.
 
(5) Obiectivele, drepturile și îndatoririle asociațiilor județene și ale municipiului București pe ramuri de sport decurg din statutele și regulamentele federațiilor sportive naționale corespunzătoare, precum și din puterea delegată de către acestea.
 
(6) La nivelul județului, respectiv al municipiului București, se poate constitui, pentru o ramura de sport, o singura asociație județeana.
 
(7) Direcțiile pentru tineret și sport județene, respectiv a municipiului București, recunosc și sprijină asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport, care funcționează în raza lor teritorială.
 

Servicii

Principalele obiectivele ale AJA Braşov sunt:

1. Organizarea, supravegherea, dezvoltarea şi consolidarea activităţii atletice în municipiul Braşov și în zona metropolitană a Brașovului, în localitățile din județul Brașov, în cluburi și asociații sportive de atletism, în instituţii de învăţămînt, în rândul locuitorilor din Brașov, indiferent de vârstă, sex, categorie socială, apartenență politică, etnică și religioasă, nivel de pregătire fizică sau intelectuală.

2. Împreună cu autoritățile locale și partenerii AJA Brașov, inițierea demersurilor pentru construcţia unui stadion de atletism, omologabil internațional, în municipiul Braşov.

3. Organizarea unei competiţii de atletism pe pistă de tip grand prix , care să devină, în timp, un eveniment sportiv de brand pentru Braşov.

4. Propunerea de amenajare în şcolile din județul Braşov a unui „Sector pentru sărituri şi alergare de viteză în aer liber”, necesar pentru efectuarea normelor de control obligatorii pentru elevi.

5. Amenajarea de piste de alergare (jogging) în municipiul Brașov și în zona metropolitană a Brașovului, sub Tâmpa, în parcuri, în cartiere, între diferite zone din municipiul de reședință sau între localități.

6. Promovarea atletismului și a tuturor ramurilor sale: atletism de pistă, alergare montană, alergare pe șosea, alergare la altitudini înalte, ultraatletism. Promovarea se va face prin organizarea de concursuri locale, județene, regionale, naționale și internaționale, de prezentări și demonstrații, de expoziții, conferințe și seminarii, de proiecte „Sportul pentru Toți” și orice activitate care are legătură, directă sau indirectă, cu atletismul.

7. Documentarea și realizarea în ediție print a Istoriei Atletismului Brașovean.

8. Dezvoltarea și întreținerea relațiilor cu instituțiile și cu mediul de afaceri.

9. Deschiderea și cultivarea de noi relații instituționale și oficiale, la nivel de țată (regional, național) și la nivel internațional (balcanic, european, intercontinental, mondial).

© 2019 Copyright by Asociatii-romania.com